Український гурт Kalush Orchestra з піснею "Stefania" виграв пісенний конкурс Євробачення-2022.

14 травня відбувся фінал пісенного конкурсу Євробачення-2022, в якому український гурт Kalush Orchestra з піснею "Stefania" одержав перемогу, повідомляє інтернет-журнал Соліст.
Глядачі багатьох європейських стран та жюрі пісенного конкурсу дали гурту Kalush Orchestra найбільшу кількість балів!

гурт Kalush Orchestra Україна

На фоні агресії росії проти України, героїчного захисту українцями своєї держави, суверенитету та незалежності від росіян та їхнього "руського миру" українські виконавці гурту Kalush Orchestra з початку конкурсу приковували до себе увагу Європи. Пісня про маму "Stefania", яку гурт презентував ще на початку 2022 року в национальному відборі на конкурс Євробачення-2022, набула нового значення після повідомлінь про вбивства, гвалтування, звірства, жорстокість та військові злочени військових з росії проти жінок, матерів, бабусь, дівчат, дітей, чоловіків в тимчасово окупованих українських містах та селах.

На сцені фінала Євробачення-2022 гурт Kalush Orchestra з піснею "Stefania" виглядав дуже добре. Сценічне шоу, світлове супроводження виступу гурту підкресливало змістовне наповнення тексту цієї пісні. Вперше пісня в фіналі Євобачення виконувалась повністю на українській мові!

Гурт Kalush Orchestra отримав від всіх глядачів телевізійного конкурсу 439 балів, а від жюрі - 192 бали (4 місце). У підсумку - 631 бал! Це неймовірна підтримка від людей, громадян Європи та світу України та її представників на цьому пісеннему конкурсі! В конкурсі цього року брали участь 40 країн. Друге місце посіла Велика Британія, третє - Іспанія. Росію та Білорусь усунули з конкурсу за порушення міжнародного права та агресію проти незалежної держави та її народу.

По максимальних 12 балів українські реп-виконавці з гурту Kalush Orchestra отримали від: Австрії, Болгарії, Естонії, Іспанії, Фінляндії, Британії, Італії, Нідердандов, Швеції, Сан Марино, Ірландія, Норвегія, Чехія, Данія, Азербайджан, Бельгія, Грузія, Австралія, Кіпр, Ізраїль, Португалія, Німеччина, Франція, Ісландія, Литва, Латвія, Молдова, Польща. Як бачимо культурну, пісенну Україну також підтримує більшість країн Європи та світу.

Від Греції, Вірменії та Швейцарії, Чорногорії, Албанії, Хорватії, Словенії й Румунії по 10 балів. Від Північної Македонії та Мальти по 8 балів, від Сербії - 7 балів.

По 12 балів від национального жюрі Польщі, Молдови, Латвії, Румунії, Литви. По 10 балів дали жюрі від Німеччини, Ісландія, Франція. Від України до професійного жюрі ввійщли: Вадим Лисиця, Андрій Капраль, Ірина Федишин, Андрій Яцків і Лук'ян Галкін.

По закінченню виступу на сцені фронтмен гурту Олег Псюк закликав весь світ допомогти врятувати захисників українського Маріуполя!

Дивіться виступ гурту Kalush Orchestra в фіналі Євробачення-2022.

В національному відборі-2022 України перемогла тоді Аліна Паш, але вона знялась з конкурсу у зв'язку зі своєю скандальною поїздкою до окупованого Криму.

Тепер Євробачення -2023 буде в Україні. Треба тільки закінчити війну. Припинити цю війну - це забрати росіянам свої війська з України, вийти за межі кордонів незалежної української держави! Припинити ракетний обстріл України, припинити бомбардування української території з російських літаків та кораблів! Компенсувати Україні всі збитки та руйнування від російської військової агресії.

Слідкуйте за музичними подіями на сторінках інтернет-журналу Соліст.

Матеріали на тему музики

Дуетний сингл Taksi Kalush feat. Khristina Solovij вже більше місяця тримається в хіт-параді "12-2" радіо Промінь.

Фронтмен рок-гурту Бумбокс Андрій Хливнюк та легендарний рок-гурт Pink Floyd записали разом сингл "Hey, Hey, Rise Up".

СКАЙ опублікував відеокліп на пісню "Не Відступати і Не Здаватись".

ТНМК та KOZAK SYSTEM опублікували шокуюче відео з війни в Україні на сингл Мамо.