Переможцем фінала відбору на Євробачення 2022 стала Аліна Паш але вона не поїде на Євробачення.

12 лютого відбувся фінал национального відбору на Євробачення 2022 року. За результатами голосування суддів та глядачів переможцем фіналу стала співачка Аліна Паш, повідомляє інтернет-журнал Соліст. 16 лютого Аліна Паш зняла свою кандидатуру та заявила, що не може їхати представляти Україну на Євробаченні 2022.

Аліна Паш фінал национального відбору на Євробачення 2022 року

Але почнемо з початку.В фінал национального відбору 2022 відібрали судді 8 претендентів з їх піснями:
Alina Pash — «Тіні забутих предків»
Cloudless — All be alright
Kalush Orchestra — Stefania
Michael Soul — Demons
BARLEBEN – Hear My Words
Our Atlantic — «Моя Любов»
ROXOLANA — GIRLZZZZ
WELLBOY — Nozzy Bossy

Цього року полуфіналов відбору не було. Також змінилось журі, його склад став таким: співачка Джамала, співачка Тіна Кароль та український режисер, сценарист, радіоведучий та засновник радіо «Аристократи» - Ярослав Лодигін. Вони розповіли, що їм довелось вибрати вісімку фіналістів з майже 300 претендентів.

Кожен учасник фіналу мав право виконати одну пісню, яку оцінювали судді балами від 1 до 8.Після виступу всіх учасників фіналу оголошується час на голосування глядачів за допомогою СМС. За результатами голосування глядачів їх голоса формуються в відсотках, а потім рахуються в бали - від 1 до 8. В підсумку бали журі та глядачів сумуються.Перемогає той, хто набрав більше балів. Якщо сума балів рівна, то перемогає той, за кого більше проголосували глядачі.

Перші, хто вийшов на сцену були гурт Cloudless. Було помітно, що вони дуже хвилювались, бо були перші. Це хвилювання мабудь передалось і звукооператору концерта, бо при виступі гурта кілька разів вимикався звук. То ж хлопцям дали виступити ще раз вже після всіх.

Змогли порадувати глядачів своїм виступом гурт Our Atlantic з піснею «Моя Любов». Серед учасників цього колективу є молоді музиканти, а є і досить досвідчені. Цей сплав досвіду та молодості, їх музика, сучасна обробка відомих українських пісень минулих часів дає позитивне враження від творчості цього колективу.

Серед учасників фіналу був колишній військовий, капітан СБУ, учасник бойових дій Олександр Барлебен (Barleben), який вирішив спробувати себе в музиці. Він заспівав добру ліричну пісню. Але формат Євробачення такий, що він потребує для перемоги більш енергійну пісню, та ще й більш сценічного наповнення такої пісні.

Основними претендентами на перемогу в фіналі були молоді виконавці Wellboy, Alina Pash та Kalush Orchestra. В кожного з них вже є свої прихильники.

Першим з них виступав Wellboy з піснею Nozzy Bossy. Гарний виступ, з ним виступали на сцені з веселим танцем красиві дівчата, які були вдягнені в приємні померанчевого кольору костюми. Але це не був переможний виступ.

Wellboy з піснею Nozzy Bossy

Потім виступили хлопці з гурту Kalush Orchestra з піснею про матір - Stefania. Вийшло сучасно, чутливо, враховуючи й те, що і мати Стефанія була на виступі хлопців. Від суддів вони получили 6 балів.

Kalush Orchestra

Аліна Паш (Alina Pash) з піснею «Тіні забутих предків» вразила більше. Пісня для Євробачення була підібрана вдало. Аліна надала співу потужну енергію, яка відчувалась навіть через екран телевізора чи гаджету. Тому судді віддали їй 8 переможних балів.

Ця ж трійка виконавців набрала й найбільш голосів від глядачів: Kalush Orchestra -8 (у підсумку - 14 балів), Wellboy - 6 балів (у підсумку - 13), Alina Pash - 7 (у підсумку - 15 балів).

Переможцем у фіналі визнали Аліну Паш!

Але наступного дня в ЗМІ з'явилися повідомлення, що Аліна Паш порушила умови конкурсу национального відбору, бо в 2015 року виступала на территорії окупованного Криму.

Сама Аліна пояснила це так, що вона тоді їздила на весілля своєї подруги, яка запросила її в Крим.

Її представники показали навіть офіційну перепуску, дозвіл від прикордонників України на поїздку в Крим для Аліни в 2015р. Але цей документ перевірили і він виявився фальшивим...

То ж 16 лютого Алина Паш зняла свою кандидатуру, щоб не роздмухувати цей скандал і надалі.

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України на своєму засіданні також прийняла таке рішення.

Тепер, хто поїде від України на Євробачення 2022 в італійський Турин, невідомо. Рішатимуть представники Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Дивіться відео виступу Аліни Паш з піснею "Тіні забутих предків".

Слідкуйте за розвитком подій навколо відбору на Євробачення 2022 року.

Підготував Андрій Зацепін 17.02.22р.

Матеріали на тему музики

Рок-гурт Брати Гадюкини зробили кавер на пісню "Наркомани на городі" разом з гуртом Жадан і собаки.

Рок-группа "Без обмежень" гастролирует по Украине с новым альбомом "Вільні люди".

Хип-хоп группа "ТНМК" выпустила первую часть своего нового альбома "Ватра".

Гурт Бумбокс опублікував новий відеокліп на сингл "Імперії впадуть".

Гурт Антитела записав новий мотиваційний сингл "Стань" та зняв на нього відеокліп.