Гурт ВВ виконав "Щедрика" в оновленому оранжуванні в супроводі музикантів та дитячого хору в концерті "Єдині. В Новий рік разом".

В Новорічну ніч в єдиному телемарафоні кращих телеканалів України відбувся новорічний концерт, в якому рок-гурт ВВ виконав відомого "Щедрика" в оновленному оранжуванні, повідомляє інтернет-журнал Соліст. Разом з гуртом ВВ грали скрипалі, трубачи та співав дитячий хор. Відомий "Щедрик" зазвучав мелодично, ніжно та красиво!

Олег Скрипка додав мелодічне, перебором звучання електрогітари. Це додало колориту відомій мелодії!! В цьому звучанні можно було почути відомі гітарні програші гурту "Скорпіонс".

В цьому новорічному концерті "Єдині. В Новий рік разом" до нового 2023 року виступили відомі українські гурти, музиканти, вокалісти, виконавці: В. Сердючка, Козак Систем, Тіна Кароль, Наталья Могілевська, МОНАТІК, Антитєла, Без обмежень, Jerry Heil, Роксолана та інші. Всі вони висловили слова підтримки Збройним Силам України, народу України, побажали витримки, сил та перемоги в 2023р! Новорічний концерт був проведений та знятий на відео в метро Києва. Там була поставлена святкова сцена, освітлення, музична апаратура.

гурт ВВ виконує Щедрика в новорічному концерті-2023

Повернимось до "Щедрика". Мелодія "Щедрика" дуже популярна в світі. Вона стала одною з новорічних мелодій США. В 1921 році український хор Олександра Кошиця вперше виконав "Щедрик" Леонтовича у Нью-Йорку і ця мелодія дуже сподобалась американцям.

Через 100 років 4 грудня 2022 року в Карнегі-холі Нью-Йорка відбувся концерт Notes From Ukraine з цієї нагоди. Його ведучими стали американський режисер Мартін Скорсезе й американська акторка українського походження Віра Фарміга.

Відомий режисер Мартін Скорсезе виступив зі сцени со словами підтримки Україні та її народу:

"Ми зібралися, щоб підтримати українську націю, її народ і її мистецтво, – сказав голлівудський режисер, висловивши повагу й подяку українському народу, який "хоробро протистоїть надзвичайній жорстокості й невибірковому терору".

"Вони заслуговують на глибоку подяку кожного, тому що дають нам щось дійсно цінне, що є прикладом того, як людство у своїх найкращих виявах стикається з найгіршим", – так сказав Мартін Скорсезе.

Підтримати Україну

Стяг України

Участь у концерті взяли також український дитячий хор "Щедрик", український хор "Думка" з Нью-Йорка й українська капела бандуристів Північної Америки імені Тараса Шевченка, повідомляє сайт Национальної Ради з питань телебачення та радіомовлення.

В  Карнегі Хол США виконали Щедрика в новорічному концерті-2023

Відбувся цей концерт завдяки українським громадським організаціям та дипломатам України та США. У відеозверненні до глядачів звернулись Президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена Зеленська. Вони привітали глядачів та висловили подяку всім за збереження української культури та пісні.

Українських воїнів, присутніх на концерті, зал привітав стоячи.

Серед спеціальних гостей концерту були популярні у США та Україні виконавці.

24 лютого 2022 року Росія напала на Україну, її війська перейшли кордони незалежної України та пішли в наступ на Київ та інші міста, села України. Російські війська мали завдання за три дні окупувати всю Україну. Та воїни ЗСУ, Прикордоні війська, Авіація, Артилерія, війська ППО, Нацгвардія, моряки, весь народ України дали відсіч агресору!

За 10 місяців цієї війни воїни України вибили росіян з Києвщіни, з Харківщини, з Сумщини, з Черніговщини, звільнили Херсон, та ведуть контрнаступ у Луганській області. Руський корабль "Москва", флагман російського флоту пішов на дно!!

Україну підтримує весь цивілізований світ! США, Великобританія, страни ЄС надають Україні фінансову та військову допомогу в її боротьбі за незалежність. В 20222 році Україна подала заявку в ЄС , в військовий союз НАТО. Український народ бачить своє майбутнє серед розвинутих європейських країн в центрі Європи.

З Новим 2023 роком та Різдвом Христовим! Слава Україні!!

Україна була, є і буде завжди!

Слідкуйте за музичними та іншими подіями на сторінках інтернет-журналу Соліст.

Матеріали на тему музики

Дует TVORCHI став переможцем национального відбору на Євробачення-2023.

Гурт Бумбокс у жовтні дав серію концертів у Польші.

Гурт Антитіла записав англомовну версію пісні Hello та оприлюднив на неї новий кліп.

Гурт Океан Ельзи оприлюднив відео на свою нову пісню "Квіти мінних зон"

Українські зірки Олександр Пономарьов, Михайло Хома, Тарас Тополя, Євген Кошовий, Юрій Ткач, Петро Чорний заспівали разом на підтримку України.