интернет-журнал Солист

Solist

інтернет - журнал
березень 2021р.

Пользовательского поиска

Проблемы перевода.

Організація HWPL провела онлайн конференцію, присвячену 5-й річниці проголошення Декларації миру і припинення війн.

14 березня організація HWPL провела вебінар в режимі реального часу, присвячений 5-й річниці проголошення Декларації миру і припинення війн (DPCW). У конференції взяли участь більше 2300 чоловік з 132 країн, в тому числі України, з усіх прошарків суспільства, включаючи уряд, міжнародні організації, керівників жіночих і молодіжних груп, релігійних лідерів, ЗМІ та представників громадянського суспільства.

онлайн конференція  HWPL

Організація «Небесна культура, мир у всьому світі і відновлення світла» (HWPL) організувала в цьому році пам'ятний захід «Рух до стійкого миру в епоху пандемії» в якості платформи, щоб представити майбутні плани та практичні кейси побудови культури миру, які здійснили посланці миру різних секторів в цьому новому соціально віддаленому світі.

HWPL - це миротворча НПО, що має спеціальний консультативний статус при Департаменті глобальних комунікацій і ЕКОСОР ООН. З метою припинення всіх воєн і створення мирного світу в якості спадщини для майбутніх поколінь HWPL реалізує 3 основні мирні ініціативи – міжнародний закон про мир, зустрічі для міжконфесійного діалогу та освіту в дусі миру.

Декларація миру і припинення війн (DPCW) включає принципи побудови миру, такі як заборона на застосування сили, розвиток дружніх відносин і мирне врегулювання суперечок. Документ підкреслює міжнародне співробітництво, засноване на міжконфесійному діалозі та участі громадян, для створення культури миру. З моменту проголошення 14 березня 2016 року модель побудови миру на основі DPCW отримала з боку урядів визнання і підтримку щодо міжрелігійного діалогу, освіти в дусі миру, діяльності молоді та жінок за мир

Як член Комітету миру з міжнародного права (ILPC), який розробив DPCW, професор Кіаран Берк пояснив передісторію того, як декларація DPCW була заснована на «переконанні в тому, що судові та інші заходи з вирішення спорів можуть замінити роль війни верховенством закону». Він також підкреслив, запозичивши слова голови HWPL Лі Ман Хі, що суть декларації DPCW полягає в тому, що «передбачуваний ефект DPCW є кумулятивним для збільшення моральної і політичної відповідальності світових лідерів за рахунок конкретизації юридичних зобов'язань урядів, тим самим усуваючи розрив між законом і політикою».

Зусилля по інституціоналізації миру на основі декларації DPCW тривають. Країни Південно-Східної Азії і Центральної Америки почали відновлювати свою національну правову інфраструктуру на основі DPCW, а місцеві уряди офіційно заявляють про свою підтримку DPCW з метою реалізації мирних принципів. У Південній Азії декларація DPCW була включена в навчальну програму університетів як курс академічних досліджень про роль закону в мирному суспільстві.

За даними ЮНЕСКО, понад 190 країн закрили навчальні заклади, і більше 1,6 мільярда студентів втратили можливість отримувати постійну освіту. В рамках онлайн кампанії «Навчання триває» ("Teaching goes on"), навчання в дусі миру HWPL тепер викладається в 214 навчальних закладах в 34 країнах, онлайн уроки миру були проведені 224 рази більше ніж для 5 000 учнів в 15 країнах.

Голова HWPL Лі Ман Хі закликав до співпраці і єдності для досягнення миру, заявивши: «Ніяка власність або що-небудь ще не може стати спадщиною для майбутніх поколінь. Ми повинні створити світ свободи, миру і любові без війн і передати його як вічну спадщину для наших нащадків. Це та робота, яку нам потрібно зробити в цю епоху. Хоча процес подачі декларації DPCW в ООН був ненадовго призупинений через пандемію коронавірусу, бажання досягти миру залишається незмінним».

Голова HWPL Лі Ман Хі

Підкресливши важливість зміцнення партнерства з метою постійної освіти, посол і постійний представник Малі при ЮНЕСКО, Умар Кейта сказав: «Ми повинні об'єднатися в дусі співробітництва для забезпечення миру на національному та міжнародному рівнях. Ми повинні враховувати необхідність всеосяжного правового підходу, який буде керувати громадянами в їх повсякденному житті, незалежно від національності, етнічної приналежності або релігії. Про це дуже добре говорить преамбула DPCW з 10 статтями та 38 пунктами».

Що стосується важливості релігії в поширенні надії і миру під час пандемічної кризи, Аллама Сайед Абдулла Тарік, президент Всесвітньої організації релігії та знань, зазначив: «Коли людство стикається з важкою епохою, завжди була релігія, що дає йому надію і сміливість долати кризи. Релігія може звузити відмінності між нами і об'єднати нас, щоб стати досить сильними, щоб долати перешкоди. Такі зусилля удобрять культуру миру, коли нинішнє покоління відчайдушно потребує надії».

 

З моменту свого початку в 2014 році зустрічі міжконфесійних діалогів HWPL, також відомі як зустрічі Офісів Альянсу Релігій (WARP), тепер розширені до 129 країн, що пов'язано зі збільшенням кількості онлайн-зустрічей через пандемію. Релігійні громади на зустрічах офісів WARP також провели міжрелігійні молитовні зібрання, медитації та табори миру, щоб звернутися до людей всього світу, які стикаються з труднощами через пандемію.

Міжнародна молодіжна група за мир (IPYG), дочірня організація HWPL, створює миротворчу мережу молоді по всьому світу за допомогою семінарів по розширенню прав і можливостей молоді (YEPW). Проект був натхненний процесом реалізації миру DPCW і має на меті досягти розширення прав і можливостей молоді, запропонованих в Глобальних цілях ООН і «Молодь - 2030».

Рубен Сапетулу, заступник голови Молодіжної асоціації ООН в Замбії (YUNA Zambia), сказав: «Я брав участь у передачі 3000 листів миру міністрові юстиції Замбії з пропозицією декларації DPCW. Тому що я згоден з тим, що DPCW є ефективним способом припинення війни і миру в усьому світі. YEPW також був натхненний процесом встановлення миру DPCW. Поширення культури миру на основі DPCW - це, безумовно, шлях до досягнення миру. Світові лідери, будь ласка, зверніть увагу і підтримайте те, про що заявляє DPCW щодо процесу встановлення миру».

Марія Захарченко
Координатор пресс-службы Департамента по связям с общественностью
Международная миротворческая организация
Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL)
Mobile: +82 10 4467 2226 (Viber, WhatsApp – Russian)
Skype: hwpl.press1
E-mail: press_ss@hwpl.kr

Переглянути інші матеріали

Міжнародний форум тенденції реалізації Цілей сталого розвитку ООН Міжнародний форум «Тренди медіа та тенденції реалізації Цілей сталого розвитку ООН в епоху пост COVID-19» відбувся за участі 10 країн.

Олег Скрипка Two Colors Олег Скрипка удивил всех англоязычной кавер версией "Two Colors" знаменитой песни "Два кольори".

кіно Скажене весілля 3 25 лютого - прем'єра нової української комедії "Скажене весілля 3".

Вернуться на главную

Rambler's Top100

Solist2.com.ua 2009-2021р. Реклама на сайті
©використання і копіювання матеріалів сайту дозволяється при наявності прямого посилання на сайт і вказівки автора матеріалу.
Електронна адреса сайту: solist2@gmail.com