интернет-журнал Солист

Solist

интернет - журнал
лютий 2020р.

Пользовательского поиска

Головна

Президент В. Зеленский выступил с докладом о внешнем и внутреннем состоянии Украины.

6 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі передав томос про автокефалію Православної Церкви України.

Міжнародний форум «Тренди медіа та тенденції реалізації Цілей сталого розвитку ООН в епоху пост COVID-19» відбувся за участі 10 країн.

22 лютого 2021 року відбувся онлайн Міжнародний форум «Тренди медіа та тенденції реалізації Цілей сталого розвитку ООН в епоху пост COVID-19» з метою побудови миру, співпраці різних спільнот 10 країн в реалізації Цілей сталого розвитку (ЦСР) і подолання викликів пандемії.

Міжнародний форум Тренди медіа та тенденції реалізації Цілей сталого розвитку ООН в епоху пост COVID-19

21 спікер з України, Азербайджану, Казахстану і Південної Кореї виступив, щоб обговорити шляхи міжнародного співробітництва в галузі медіа, захисту екології, освіти в дусі миру та інших міжнародних миротворчих проектах. Форум об'єднав близько 100 учасників з країн СНД, Європи та Азії - представників медіа, освітніх кіл і державних структур, громадські та екологічні організації, щоб шляхом обміну міжнародним досвідом досягти синергетичного ефекту у виконанні ЦСР. Форум організований спільно міжнародною організацією за мир «Небесна культура, мир у всьому світі і відновлення світла» (HWPL) при ЕКОСОР ООН і Міжнародним глянцем БізнесWoman.

Цілі сталого розвитку (ЦСР) — ключові напрямки розвитку країн на період від 2015 до 2030 року, нараховують 17 Глобальних цілей, визначених резолюцією Генеральної Асамблеї ООН.

Тетяна Сахарук, генеральний директор Глобального договору ООН в Україні підкреслила: «Це чудово, що у нас з'явилася можливість говорити про роль медіа в досягненні Цілей сталого розвитку. Роль медіа дуже і дуже важлива для просування Цілей сталого розвитку далі в уми і свідомості як бізнес середовища, так і громадського сектора».

«Сьогоднішній виступ став логічним продовженням інформаційного співробітництва АЗЕРТАДЖ з HWPL, яке почалося приблизно рік тому. В Азербайджані до проблем пандемії додалися і проблеми пов'язані з 44-денний війною. У такій ситуації зросла кількість звернень до інформаційного агентства онлайн, приблизно на 40%. Тому що люди хотіли отримати вірну правдиву інформацію, бо інтернет моментально заповнили фейкові новини», – поділився Сулейман Ібрагімов, начальник Управління міжнародних зв’язків АЗЕРТАДЖ.

Бібігуль Жексенбай, президент «Клубу головних редакторів» Казахстану розповіла прогноз трендів медіа – в 2021 році буде важлива персоналізація: «Звичне сегментування аудиторії за статтю, віком, географією та матеріальним становищем перестає працювати. Люди можуть збігатися за цими параметрами, але розходитися в поглядах і перевагах. Потрібно бути присутнім на всіх платформах в інтернеті одночасно: в Facebook, Twitter, Instagram, Telegram, TikTok, YouTube і т.д. Але просто бути присутнім на різних майданчиках вже недостатньо, до кожного потрібний диференційований підхід».

Під час форуму крім трендів медіа під час пандемії і медійного прогнозу на 2021 рік і міжнародної медіа платформи, були представлені кращі проекти по реалізації 4, 15, 16 і 17 Цілей сталого розвитку ООН в епоху пост COVID-19: Озеленення України і планети, Освіта миру HWPL.

Ганна Крисюк, засновниця міжнародного глянцю БізнесWoman, президент Business Woman Club та ініціатор проєкту Озеленення України і планети зазначила: «Для нас, кожної жінки світу, дуже важливо, щоб ми робили проекти, які дійсно створюють світле майбутнє для дітей. Це стосується і миру, і глобальних екологічних змін планети. 20 березня ми робимо великий глобальний проект «Озеленення планети», який має 2 мети: відновлення екосистеми планети та об'єднання людей. В один день ми плануємо висадити в 100 країнах світу 1 млн дерев».

Проект «Освіта миру HWPL в Україні» був представлений на форумі для обміну позитивним досвідом та поширення навчання миру в різних країнах. Мета глобального проекту освіти миру - виховати молоде покоління як громадян миру і поширити культуру миру. Зараз більше 200 навчальних закладів в 34 країнах були призначені Академіями миру HWPL, а Міністерства освіти дев'яти країн підписали меморандуми (MOA) про введення навчання миру. У 2020 році в Україні шляхом онлайн уроків почали навчати миру HWPL для 300 школярів в 9 школах у Волинській, Івано-Франківській, Херсонській, Донецькій і Луганській областях у партнерстві з регіональними громадами, школами та громадською організацією «Поруч».

«Ідея створити школу миру зародилася ще кілька років тому, оскільки я працювала 4 роки на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях. Ми спостерігали, що існують конфлікти між приймаючою стороною та переселенцями. Між дітьми виникає багато проблем, які стосуються і етнічного походження, і переселення. У процесі створення цих шкіл миру, ми зрозуміли, що потрібно продовжувати такі лекції, навчання медіації та ненасильницької комунікації, розширювати цей досвід на інші регіони України. Пропоную всім приєднатися до такої освіти миру, тому що разом ми впливаємо на зміни в своїх країнах», – зазначила Марія Тищенко, лідерка громадської організації «Поруч».

Олександра Аркуша, начальниця Управління освіти Каховської міської ради в Україні поділилася досвідом запровадження навчання миру HWPL в школі м. Каховка: «У грудні 2020 року одна з шкіл нашої Каховської територіальної громади приєдналася до міжнародної програми навчання миру, і більше 100 восьмикласників цього навчального закладу вже стали провідниками ідеї миру і життя без воєн. Вчителі, в свою чергу, отримали яскраві прекрасні відеолекції і матеріали для проведення уроків. Впевнена, що діти, які пережили пандемію, пронесуть філософію миру, взаємодопомоги у доросле життя і стануть справжніми миротворцями».

Партнерами заходу виступають: Міжнародна жіноча група за мир (IWPG), Міжнародна молодіжна група за мир (IPYG), Громадська організація «Біла птаха», ВГО «Поруч», ГС «Міжнародний рух «Духовно-моральна цивілізація»», Міжнародне Об’єднання Жінок-Українок, інтернет-ресурс Світове українство, БФ «ЛЕБІДЬ», ГО «ВЕТЕРАНСЬКА ВОЛОНТЕРСЬКА СПІЛКА», Інформаційне агентство UATimes, газета «Деловой Казахстан», «Клуб головних редакторів» Казахстану.

За підсумками форуму учасники домовилися про спільну роботу з реалізації Цілей сталого розвитку (ЦСР) ООН у 2021 році. А саме приєднатися 20 березня до висадки 1 млн дерев в 100 країнах, а також дерев миру в рамках ініціативи «Озеленення планети». У сфері освіти миру планується, що в цьому році уроки миру HWPL будуть запущені в інших містах України та ще в 3 країнах СНД. Докладні інформаційно-аналітичні матеріали форуму буде розміщено на міжнародній медіа платформі HWPL і в ЗМІ різних країн.

Пдготував інформацію Андрій Зацепін 24.02.2021р.

Матеріали по темі

По инициативе Президента В. Зеленского приняты законы по поддержке предпринимателей, малого бизнеса в Украине в период ковидной пандемии.

Верховная Рада приняла закон №2178-10 о рынке земель сельскохозяйственного назначения в Украине.

Повернутися на головну.


Украинская Баннерная Сеть

Rambler's Top100

Solist2.com.ua 2009-2020р. Реклама на сайті
© використання та копіювання матеріалів сайту можливе лише за посиланням на сторінку сайта та вказівки автора матеріала.
Електронна адреса: solist2@gmail.com