интернет-журнал Солист

Solist

интернет - журнал
декабрь 2019г.

Пользовательского поиска

Головна

6 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі передав томос про автокефалію Православної Церкви України.

Показатели принятого бюджета Украины на 2019г.

Сроки уплаты налогов и подачи отчетности предпринимателями на общей системе и едином налоге за 2018г.

9 декабря 2019г. состоялась встреча лидеров Нормандской четверки.

9 декабря в Париже состоялась встреча Нормандской четверки – лидеров Украины, России, Франции и Германии. Инициатором встречи выступила Украина. Президент Владимир Зеленский и его команда обещали своим избирателям обратиться к России с мирными инициативами прекращения войны на Донбассе.

Последняя встреча лидеров нормандской четверки была в 2016г.

Накануне встречи был открыт новый мост в пункте пропуска в Станице-Луганской. Произведено разведение сил воюющих сторон в районе Золотого и Петровского. Достигнута договоренность и российской стороной возвращены украинские корабли, захваченные в Керченском проливе. Правда, они оказались разграблены россиянами.

Освобождены и вернулись в Украину 24 захваченных украинских моряка. Произведен первый обмен пленными за последние 2 года. Всё это дало возможность о начале диалога между лидерами Украины и России.

Президент В. Зеленский заявил, что украинская сторона будет требовать на переговорах прекращения военных действий, вывода с Украины российских войск, установления контроля над государственной границей Украины с Россией, и только тогда проведения выборов на Донбассе в соответствии с международными стандартами и украинским законодательством.

Встреча В. Зеленского в формате Нормандской четвеки

По результатам встречи в Нормандском формате 9 декабря 2019г. сайт Президента Украины дает такую информацию.

«Мінські домовленості (Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року та Мінський комплекс заходів від 12 лютого 2015 року) продовжують слугувати основою роботи Нормандського формату, держави – члени якого віддані їхній повній імплементації.

Вони наголошують на загальному прагненні до сталої й всеохопної архітектури довіри та безпеки у Європі, заснованій на принципах ОБСЄ, для якої врегулювання конфлікту в Україні є одним із низки важливих кроків.

На цій основі вони вирішили таке:

1. Невідкладні заходи зі стабілізації ситуації в зоні конфлікту:

Сторони віддані повній та всеохопній імплементації режиму припинення вогню, підкріпленого реалізацією всіх необхідних заходів з підтримки режиму припинення вогню до кінця 2019 року.

Вони підтримають розробку та імплементацію оновленого плану з розмінування на основі рішення Тристоронньої контактної групи про протимінну діяльність від 3 березня 2016 року.

Вони підтримають домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи щодо трьох додаткових ділянок розведення з метою розведення сил і засобів до кінця березня 2020 року.

Вони заохочують Тристоронню контактну групу сприяти звільненню та обміну утримуваних осіб, пов’язаних з конфліктом, до кінця року на основі принципу «всіх на всіх», починаючи з «усіх встановлених на всіх встановлених», при розумінні, що міжнародним організаціям, включно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ), буде надано повний і безумовний допуск до всіх утримуваних осіб.

Вони підтримають досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках Тристоронньої контактної групи про нові пункти пропуску через лінію розмежування, виходячи передусім з гуманітарних критеріїв.

Вони нагадують, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) Організації безпеки і співробітництва в Європі має бути спроможною використовувати усі можливості мандату (від 21 березня 2014 року) і мати безпечний і надійний доступ на всій території України з метою повного виконання свого мандата.

2. Заходи з імплементації політичних положень Мінських угод:

Сторони висловлюють зацікавленість у досягненні домовленостей у рамках Нормандського формату (Н4) і Тристоронньої контактної групи щодо всіх правових аспектів особливого порядку місцевого самоврядування (особливого статусу) окремих районів Донецької та Луганської областей – як вказано в Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей від 2015 року – з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

Вони вважають за необхідне інкорпорувати «формулу Штайнмаєра» в українське законодавство згідно з версією, узгодженою Н4 та Тристоронньою контактною групою.

3. Подальші кроки:

Вони просять своїх міністрів закордонних справ та політичних радників забезпечити виконання досягнутих домовленостей, і вони погодилися провести ще одну зустріч у цьому форматі впродовж чотирьох місяців стосовно політичних та безпекових умов, серед іншого – для організації місцевих виборів».

По результатам встречи В. Зеленский и В. Путин договорились:

- произвести обмен пленными «всех на всех» до начала Нового 2020 года;

- добиться прекращения огня до конца 2019г.;

- провести переговоры в трехсторонней группе и найти три новых гуманитарных коридора между Украиной и оккупированной территорией Донбасса в течение 30 дней с момента встречи лидеров;

- продлить мандат СММ ОБСЕ на вечернее, ночное время;

- обеспечить действие Закона Украина об особом статусе Донбасса на постоянной основе;

- имплементации так называемой «формулы Штайнмаера» для решения вопроса проведения украинских выборов на оккупированных территориях и взятия контроля над границей Украины;

- подготовить новую встречу Лидеров Нормандской четверки в течение следующих четырех месяцев.

Владимир Зеленский в интервью журналистам сказал, что переговоры были достаточно сложными, не все его мирные предложения были приняты российской стороной, но есть и позитивные результаты встречи.

Подготовил информацию Андрей Зацепин

Материалы по теме

3 сентября 2019г. ВР Украины конституционным большинством приняла закон об отмене депутатской неприкосновенности.

29 августа 2019г. начала работу ВР Украины 9 созыва. Первые назначения.

29 августа 2019г. ВР утвержден новый состав Кабинета министров Украины 2019 г.

Владимир Зеленский вступил в должность Президента Украины.

Повернутися на головну.

Закажи кредитку Приватбанка.

Имя:

Телефон:


Украинская Баннерная Сеть

Rambler's Top100

Solist2.com.ua 2009-2019р. Реклама на сайті
© використання та копіювання матеріалів сайту можливе лише за посиланням на сторінку сайта та вказівки автора матеріала.
Електронна адреса: solist2@gmail.com