Євген Синельников зробив репортаж про волонтерский рух з Кам'янець-Подільська.

Відомий телеведучий Євген Синельников, якого пам'ятають глядачі по телепроекту "Орла та решки" зробив відеорепортаж з Кам'янець-Подільська. Відео можно подивитись на Ютубканалі "УкрЮтубПроект", де є й інші його цікаві репортажі.

телеведучий Євген Синельников

В репортажі з Кам'янець-Подільська Євген розповідає про волонтерський рух в цьому місці, про переселенців, а також про цікавих, працьовитих та талановитих українців.

Цікава була зустріч та розмова Євгена з режисером та засновником кінофестивалю "Бруківка" Андрієм Зайцем. Він розповів Євгену, що хоч фестиваль не відбувся з-за локдауна та все ж через три тижні початку нової фази війни вони все-таки зібрали глядачів в кінотеатр, де відбулися покази знятого аматорського кіноматеріалу, а також виступи музикальних колективів. Планують залучати також поетів та художників до своєї ініціативи, яку назвали "Культурний фронт". Зараз він та його колеги, сценаристи, актори пишуть та знімають невеликі історії з гумором про недолугих "москалів". Розміщають ці коротеньки сюжети в інтернет. Ці історії допомагають багатьом, в тому числі і українським воїнам трохи відволіктись від війни, посміятись над агресором, подивитись по іншому на теперешні події.

телеведучий Євген Синельников та режисер Андрій Заєць

Євген також зустрівся з "Жіночою сотнею" Кам'янець-Подільська, які вже з 2014 року допомогають українській армії. Вони плетуть маскіровочні сітки, костюми для українських воїнів. Зустрівся з іншими героями його минулих репортажів.

Підтримати Україну

Стяг України

Йому також розповіли про дівчат, які виготовляють енергетичні батончики з меду, з горіхів, з сухофруктів та карамелі, які потім відправляють на фронт захисникам України.

З відео репортажу можна дізнатися, що таке "Пласт", та як виховують "Пластунів" в Кам'янець-Подільську. Як цей рух надихає дорослих та виховує патріотів України з молоді?

Про корисну ідею та її реалізацію розповіли Євгену бізнесмени-переселенці з Сєвєродонецьку. Вони розробили модульний будинок з древесини, який обшивається пенопластом, площею до 28 кв м. До них можливо підвести всі комунікації, вони хорошо бережуть тепло. Їх можливо виготовляти для переселенців, людей, які втратили житло в результаті війни. Стоїмость такого будинку може бути 8-10 тисяч доларів.

Цікаво, чи буде попит на такі модульні будинки від переселенців? Бо більшість з них втратили не тільки житло, а й роботу, свої заощадження. Але, якщо держава частково компенсує кошторис цього житла, та надасть можливість взяти його в іпотеку, то такі модульні будинки, поселення можуть мати попит.

Євген Синельников та Настя Донець

Дуже цікава розмова відбулася в Євгена за волонтеркою, а нині директором аристократичного музею Анастасії Донець з Маліївці.Вона розповіла, що історичний маєток Орловьких, якому 240 років, їй та її друзям вдалося зберегти та навіть переформувати його в музей! Тут був дитячий санаторій. Зараз в ньому відбувається реставрації багатьох приміщень. Також музей зараз приймає переселенців, яким потрібно переночувати та перепочити з дороги.

Всі ці люди дуже надихають та роблять корисну справу для суспільства та України. Дивіться репортаж про них та Кам'янець-Подільськ нижче.